Lecsó Gyorsétterem - magyaros önkiszolgáló étterem, magyaros ételek

1137 Budapest, XIII. Szent István körút 10. | Tel.: +36 1 349 3580
E-mail: info@lecsogyorsetterem.hu
Image Image

Magyaros gyorsétterem

Magyaros gyorsétterem

Lecsó Magyaros Gyorsétterem

Magyaros ételek bőséges választékával, olcsó árakkal várjuk a budapesti belváros szívében.

Ebéd, vacsora elvitelre is a hét minden napján 11 órától.

Napközben magyaros önkiszolgáló étterem, este magyaros vendéglő - söröző, felszolgálással.

Lecsó Gyorsétterem

Éttermünkben ingyenes WiFi szolgáltatás vehető igénybe.

Az oldal kulcsszavai

gyorsétterem, önkiszolgáló, étterem, magyaros étterem, magyaros ételek, ebéd, vacsora, budapest, belváros, napi menü

Nyitva tartás


Hétfő - Csüt.: 11-24

Péntek - Szombat: 11-02

Vasárnap: 11-24

clock

Lecsó Magyaros Gyorsétterem

Étkezési jegy Étkezési jegy Étkezési jegy
erzsébet utalvány

 Étkezési jegyeket elfogadunk

Lecsó  Lecsó
Lecsó

SZÉP Kártyával is fizethet

English Czech French German Greek Italian Russian Spanish Hungarian
Főoldal A Lecsó világa

A Lecsó világa - gasztronómiai történetek

Hamarosan még több, a magyar ételekhez, italokhoz kapcsolódó történetet, magyarázatot, érdekességet és információt olvashat!



A lecsóról PDF Nyomtatás E-mail
Lecsó Gyorsétterem

Éttermünk névadója

A lecsó a hagyományos, nagy magyar ételklasszikusok közé tartozik. Általában főfogásként szokták tálalni. Rengeteg fajtája van, a tojásostól egészen a rizsesig, de mindegyikben megtalálható a vöröshagyma, zöldpaprika és a paradicsom, mint alapvető összetevők. Ez utóbbi kettő miatt szezonális étel.

Bővebben...
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
Fröccstörténelem PDF Nyomtatás E-mail

Lecsó Gyorsétterem

Boros frissítők

Dédszüleink a nyári hőségek idején még vermelt jéggel hűtött "spriccert" ittak. A millenium után, a századforduló óta kezdődött divatja a "fröccs"-nek írásban és vendéglátóhelyi kínálatban egyaránt.

A köznyelv is és az irodalmi művek is hamar megkedvelték a fröccs - fröccsözni szót. Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Bródy Sándor, Hunyadi Sándor sok művében gyakori. Fokozatosan szokta meg a szót és az italt a nagyközönség.

Bővebben...
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
Galuska PDF Nyomtatás E-mail
Lecsó Gyorsétterem

Galuska vagy nokedli?

A nokedli vagy galuska (németül Nockerl, Spätzle) egy tésztaféle. Levesbetétként, vagy pörköltökhez köretként alkalmazzák a leggyakrabban. Közeli rokona az olasz gnocchi. Sok-sok hagyományos magyar étel - például a paprikás csirke- körete is.
Nokedli szavunk a bajor-osztrák eredetű Nockerl szóból jött létre és mintegy 110-120 éve használjuk. Sok szinonímát találunk a nokedli szavunkra, egyes helyeken galuskának nevezik.

Bővebben...
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
Gulyásleves története PDF Nyomtatás E-mail
Lecsó Gyorsétterem

Híres nemzeti eledelünkről, a gulyásról

Minden bizonnyal nagyon régi magyar étel. Talán már ették a honfoglalás korában is. Pásztorok tápláléka volt egykor - mint a neve is mutatja. A foglalkozás szava Árpád-kori, a jellegzetes, róluk elnevezett étel jóval későbbi. A 18. század második felétől, a falusi konyha közvetítésével lett mindennapossá. Először minden magyar háztartásban ették és kínálták - de nem sokkal később - a reformkorra már az iparszerű vendéglátás is étlapra, menülapra tette. Rövidesen belekerült a szakácskönyvek ajánlataiba is.

Bővebben...
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
1. oldal / 2
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack