About lecsó
Our restaurant's name
A lecsó a hagyományos, nagy magyar étel klasszikusok közé tartozik. Általában főfogásként szokták tálalni. Rengeteg fajtája van, a tojásostól egészen a rizsesig, de mindegyikben megtalálható a vöröshagyma, zöldpaprika és a paradicsom, mint alapvető összetevők. Ez utóbbi kettő miatt szezonális étel.
Egyes főfogások ízesítőjeként is alkalmazzák: készítenek lecsós hússzeleteket, lecsós májat, vagy lecsós debrecenit. Ezek tálalásakor a köret (általában főtt rizs vagy burgonya) tetejére kerül a húsféleség és ezt öntik le lecsóval.
A Lecsó Magyaros Gyorsétteremben kora tavasztól egészen késő őszig valamilyen formában minden nap találkozhat a lecsóval. Kínálunk egyszerű virsliset, rizseset, kolbászosat, cukkiniset, csirkemellbe töltjük, vagy roston sült karajjal tálaljuk…