
Gulyásleves
A magyar lélek levese
A gulyásleves nem csupán egy fogás a tányérban – nemzeti jelkép, ahogy a paprika vagy a csárdás. Melegít, jóllakat, összeköt. És amióta világ a világ (vagy legalábbis van bogrács és marhahús), itt van velünk.
A pásztoroktól a vendéglőkig
A gulyás eredetileg az alföldi pásztorok, a gulyások étele volt. Ők főzték a szabad ég alatt, egytálételként, amiben benne volt a teljes nap: munka, napfény, szél, füst, hús, paprika – minden. Aztán a bográcsból lassan beköltözött az otthonokba, vendéglőkbe, menzákra, ünnepi asztalokra.
Mindenki máshogy, de mégis ugyanúgy
Ahány ház, annyi gulyás. Van, aki sűrűbbre hagyja, van, aki csipetkével készíti, van, aki sok zöldséggel, más szinte csak a hússal szereti. De a pirospaprika, a hagyma, a marhahús – ezek szentek. Ezek adják meg azt a karakteres, magyaros ízt, amit semmivel nem lehet összetéveszteni.
Nálunk is megtalálod
A Lecsó Magyaros Étteremben a gulyásleves minden nap szerepel az étlapon és az önkiszolgáló pultban is találkozhatsz vele. Nem csak turistáknak, hanem mindenkinek, aki a klasszikus, jól elkészített magyar ízekre vágyik. Olyan, mint otthon – csak itt neked nem kell kavargatni. 😉