Önkiszolgáló pultunkból 11 órától 18 óráig tudnak választani. naponta 40-féle étel | 3-féle leves | 3-féle főzelék | 3-féle pörkölt / ragu / paprikás | rántott / grillezett húsok, halak, sajtok, zöldségek | tészták | desszertek
EZT FŐZZÜK A HÉTEN (23. heti ajánlat, az állandó kínálaton kívül):
24. hét, június 9 – 15. | Leves | Főétel | Desszert |
Hétfő | Paradicsomleves Palócleves Gulyásleves | Töltött paprika Csőben sült juhtúrós karfiol Hentes tokány Pásztortarhonya Tojásos nokedli | Rizskoch |
Kedd | Spárgakrémleves Bakonyi betyárleves Gulyásleves | Roston sült fogas grillzöldség ágyon Lasagna Budapest csirkemáj Hawaii csirkemell Baconos-sajtos galuska | Túrógombóc |
Szerda | Brokkolirémleves Jókai bableves Gulyásleves | Hortobágyi palacsinta Francia rakott burgonya Spárgás baconös gögyölt csirke Bolognai spagetti | Máglyarakás |
Csütörtök | Grízgaluskaleves Csorbaleves Gulyásleves | Töltött karalábé Rakott kel Sólet Zúzapörkölt Krumplis tészta | Aranygaluska |
Péntek | Zöldborsóleves Tárkonyos raguleves Gulyásleves | Sertéspörkölt Csőben sült milánói makaróni Paprikás krumpli Dubarry csirkemell Paradicsomos-csirkés penne | Vargabéles |
Szombat | Gombaleves Orjaleves Gulyásleves | Sült oldalas Rakott karfiol Paradicsomos húsgombóc Sajtos-tejfölös csirkemell Juhtúrós sztrapacska | Túrófánk |
Vasárnap | Karfiolleves Húsleves gazdagon Gulyásleves | Grill tarja tepsis burgonya ágyon Rakott krumpli Csirkés rizottó Stefánia vagdalt Káposztás tészta | Mákos guba |
23. hét, június 2-8. | Leves | Főétel | Desszert |
Hétfő | Tojásleves Bakonyi betyárleves Gulyásleves | Zúzapörkölt Erdélyi rakott káposzta Paprikás krumpli Óvári csirkemell Paradicsomos-csirkés penne | Rizskoch |
Kedd | Spárgakrémleves Csülkös bableves Gulyásleves | Töltött paprika Sajtos-sonkás rakott tészta Dubarry csirkemell Orly fogasfilé Juhtúrós sztrapacska | Mákos nudli |
Szerda | Lebbencsleves Húsleves gazdagon Gulyásleves | Töltött karalábé Lasagna Sertéspörkölt Cheddar sajtos göngyölt csirke Tojásos nokedli | Máglyarakás |
Csütörtök | Paradicsomleves Tárkonyos raguleves Gulyásleves | Baconbe göngyölt sertésszűz gombamártásban Rakott krumpli Tarhonyás hús Töltött cukkini Carbonara spagetti | Túrófánk |
Péntek | Az áramszolgáltató által tervezett központi áramszünet miatt előreláthatólag 13-14 órakor nyitunk. Megértésüket köszönjük | ||
Szombat | Zöldborsóleves Májgombócleves Gulyásleves | Mediterrán csirke Rakott kel Hortobágyi palacsint Sajtos-tejfölös csirkemell Négysajtos gnocchi | Aranygaluska |
Vasárnap | Gombaleves Orjaleves Gulyásleves | Bácskai rizses hús Csőben sült milánói makaróni Roston fogasfilé Spárgás-baconös göngyölt csirke Krumplis tészta | Mákos guba |
Áraink:
Vegetáriánus
Minden nap megtalálható
Levesek
A leves a "szilárd tápszereknek" híg alakban való elkészítése a célból, hogy könnyebben emészthetők legyenek; a hígító anyag a viz, mely feloldja s magába veszi a tápanyag legértékesebb részeit. A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt, mintegy bevezetve azt.
Nem ajánlatos azonban csupán levessel jóllakni (ideális mennyiség 2-2,5 dl, ha nem egytálételről van szó), mivel nem tartalmaz annyi vitamint, rostot, fehérjét és ásványi anyagot, mint a szilárd ételek.
Fontos a leves jó megválasztása a főétel jellegéhez mérten – így egy tartalmasabb fogást könnyedebb levessel, míg egy kevésbé laktató fogást tartalmasabb levessel vezethetünk be (a leves telítettségét rántással, tésztabetéttel vagy különböző zsiradékokkal – tejszín, tejföl, vaj, szalonna – fokozhatjuk). A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek (húsleves, erőleves, csontleves), a barnalevesek pedig sűrítéssel.
Bármelyik nap látogat el hozzánk, mindig választhat 3 féle leves közül. Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Leveseink tálalási mennyisége (1 adag, főzve): 0,5 l
Nem ajánlatos azonban csupán levessel jóllakni (ideális mennyiség 2-2,5 dl, ha nem egytálételről van szó), mivel nem tartalmaz annyi vitamint, rostot, fehérjét és ásványi anyagot, mint a szilárd ételek.
Fontos a leves jó megválasztása a főétel jellegéhez mérten – így egy tartalmasabb fogást könnyedebb levessel, míg egy kevésbé laktató fogást tartalmasabb levessel vezethetünk be (a leves telítettségét rántással, tésztabetéttel vagy különböző zsiradékokkal – tejszín, tejföl, vaj, szalonna – fokozhatjuk). A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek (húsleves, erőleves, csontleves), a barnalevesek pedig sűrítéssel.
Bármelyik nap látogat el hozzánk, mindig választhat 3 féle leves közül. Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Leveseink tálalási mennyisége (1 adag, főzve): 0,5 l
Főzelékek
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Magyaros burgonya főzelék | 1490 | |
Majorannás burgonya főzelék | 1490 | |
Tök főzelék | 1490 | |
Lencse főzelék | 1490 | |
Sárgaborsó főzelék | 1490 | |
Zöldbab főzelék | 1490 | |
Szárazbab főzelék | 1490 | |
Kelkáposzta főzelék | 1490 | |
Paradicsomos káposzta | 1490 | |
Zöldborsó főzelék | 1490 | |
Csicseriborsó főzelék | 1490 | |
Sóska főzelék | 1490 | |
Spenót főzelék | 1490 |
A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet, például burgonya (krumpli), spenót, tök, zöldbab, bab, káposzta, kelkáposzta, lencse, sárgaborsó, vagy ritkábban brokkoli, karfiol, kukorica stb.
Gyorséttermünk ételkínálatában különböző főzelékek találhatóak.
Bármelyik nap látogat el hozzánk, mindig választhat 3 féle főzelék közül. Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Főzelékeink tálalási mennyisége (1 adag, főzve): 0,5 l
Gyorséttermünk ételkínálatában különböző főzelékek találhatóak.
Bármelyik nap látogat el hozzánk, mindig választhat 3 féle főzelék közül. Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Főzelékeink tálalási mennyisége (1 adag, főzve): 0,5 l
Frissensült húsok, zöldségek, főzelékfeltétek
Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Ételeink tálalási mennyisége (1 adag):
Panírozott húsok: 12-16 dkg
Rántott sajt és zöldségek: 8-12 dkg
Szelet húsok feltéttel: 16 - 20 dkg
Ételeink tálalási mennyisége (1 adag):
Panírozott húsok: 12-16 dkg
Rántott sajt és zöldségek: 8-12 dkg
Szelet húsok feltéttel: 16 - 20 dkg
Pörköltek, raguk, tokányok
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Sertéspörkölt | 2490 | |
Marhapörkölt | 2990 | |
Paprikás csirkecomb | 2290 | |
Gombapaprikás | 2590 | |
Csülökpörkölt | 2490 | |
Borjúpaprikás | 2990 | |
Harcsapaprikás | 2990 | |
Szarvaspörkölt | 2990 | |
Pacalpörkölt | 2690 | |
Zúzapörkölt | 1990 | |
Szalontüdő | 2290 | |
Resztelt csirkemáj | 1990 | |
Budapest pulykaragu (csirkemájas, zöldborsós, gombás) | 2390 | |
Hentes tokány (uborkás, sonkás) | 2390 | |
Csikós tokány (szalonnás, tejfölös) | 2390 |
Bármelyik nap látogat el hozzánk, mindig választhat 3 féle pörkölt vagy ragu közül.
Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Ételeink tálalási mennyisége (1 adag): 20 - 25 dkg
Az alábbi felsorolás tájékoztató jellegű, a teljesség igénye nélkül, és nem a napi választékunkat jelenti.
Ételeink tálalási mennyisége (1 adag): 20 - 25 dkg
Sültek és magyaros specialitások
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Kolbászos lecsó | 2590 | |
Brassói aprópecsenye | 2690 | |
Bácskai rizses hús | 2690 | |
Tarhonyás hús | 2690 | |
Csülök Pékné módra | 2690 | |
Vadas marha | 2990 | |
Csáki rostélyos | 2990 | |
Meggymártásos marha | 2990 | |
Töltött paprika | 2590 | |
Paradicsomos húsgombóc | 2290 | |
Székelykáposzta | 2690 | |
Töltött káposzta | 3190 |
Hal- és vegetáriánus ételek
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Trappista sajt rántva | 890 | |
Camembert sajt rántva | 990 | |
Grillezett camembert | 1490 | |
Rántott gomba | 1490 | |
Rántott karfiol | 1490 | |
Rántott hagymakarika | 790 | |
Rántott tengeri halfilé | 1890 | |
Roston sült fogasfilé | 2290 | |
Francia rakott burgonya | 2290 | |
Zöldséglángos | 890 |
Tészták, egytálételek
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Krumplis tészta | 1990 | |
Káposztás tészta | 1990 | |
Túrós csusza | 2590 | |
Juhtúrós sztrapacska szalonnával | 2590 | |
Bolognai spagetti | 2790 | |
Milánói spagetti | 2790 | |
Carbonare spagetti | 2790 | |
Négysajtos gnocchi | 2790 | |
Spenótos gnocchi | 2790 | |
Rakott burgonya | 2690 | |
Rakott kelkáposzta | 2690 | |
Rakott karfiol | 2690 | |
Erdélyi rakott káposzta | 2690 | |
Csőben sült milánói | 2690 | |
Csőben sült juhtűrós karfiol csirkével | 2990 |
Köretek
Köreteink tálalási mennyisége (1 adag): 14-20 dkg
Savanyúságok, saláták
Étel neve | Ár (Ft) | Infó |
---|---|---|
Káposztasaláta | 750 | ![]() |
Uborkasaláta | 850 | ![]() |
Tejfölös-kapros uborkasaláta | 850 | ![]() |
Csalamádé | 850 | |
Céklasaláta | 850 | |
Vegyes vecsési savanyúság | 850 | ![]() |
Kovászos uborka | 850 | ![]() |
Savanyúságaink tálalási mennyisége (1 adag): 12-18 dkg
Desszertek
Desszertjeink tálalási mennyisége (1 adag): 20-45 dkg